The wishlist name can't be left blank

HVILKE PLASTMATERIALER FINDES DER?

Hos B Company tilbyder vi et stort udvalg af produkter, som er fremstillet af plast.

 

Vi ved godt, at det kan være svært at gennemskue hvilke egenskaber de forskellige plastmaterialer har.

 

Derfor har vi lavet en guide som kan hjælpe dig på vej.

 

Nedenfor vil det være muligt at læse mere om de mange forskellige plastmaterialer.

 

PVC (Polyvinylchlorid)
PVC er en termoplast, og det er blandt de mest anvendte plastmaterialer. PVC er et hårdt, stærkt og stift plastmateriale som kan smeltes og genanvendes op til flere gange, uden at det mister sine gode egenskaber. Det er et solidt materiale som har en ekstra god holdbarhed. Hos B Company sælger vi flere produkter som er lavet i PVC, men hovedsageligt måtter.

PS (Polystyren)
PS er blandt de mest udbredte plasttyper, og det er en termoplast. Det er et stift materiale, som har et lavt smeltepunkt. PS er et materiale som blandt andet bruges til fremstillingen af engangsemballage, som primært bruges til kolde fødevarer. I vores sortiment finder du bl.a. kopper som er lavet af PS.

grafik som viser ps, som også kaldes polystyrengrafik som viser ps, som også kaldes polystyren
Grafik som viser RPET, som er genanvendt PETGrafik som viser RPET, som er genanvendt PET

PP (Polypropylen)
PP er en hård plasttype, som flittigt bliver brugt til produktion af mange forskellige produkter. Det er en termoplast, som kan modstå høje temperaturer, herunder helt op til 120 grader. Samtidig er der tale om et meget stærkt materiale, som har en god holdbarhed. Vi tilbyder et stort udvalg af produkter, som er lavet i PP, bl.a. flergangsservice og affaldssspande.

RPET (Genanvendt PET)
RPET er genbrugt plast fra vandflasker og lignende, hvor plasten bliver indsamlet og efterfølgende vasket. I nogle tilfælde vil plasten blive 100 % renset, så det kan bruges som helt ny plast. I andre tilfælde vil den genbrugte plast blive brugt som et midterlag med ny og ren plast på både inder- og ydersiden. RPET er et materiale som kan genbruges gentagende gange. Vi tilbyder et stort udvalg af salatbægre, som er fremstillet i det genanvendte plastmateriale, RPET.

PLA (Polylactic acid)
PLA er en plasttype som er fremstillet af plantefibre som fx majsstivelse, korn og sukkerrør. Plastmaterialet har næsten samme egenskaber som almindelig plast, og kan samtidig klare temperaturer mellem -18 til +45 grader. Endvidere er PLA-bioplast en del mindre miljøbelastende end traditionel plastik som er baseret på råolie, hvilket tager flere tusinde år om at blive nedbrudt. Vi forhandler et stort udvalg af bl.a. engangsskåle som er lavet af det miljøvenlige plastmateriale, PLA.

CPLA (Krystaliseret PLA)
CPLA er et bioplast materiale der bygger på PLA, som er beskrevet til venstre, men som er blevet viderebearbejdet, hvilket gør at CPLA er mere varmeresistent end PLA. CPLA kan klare temperaturer helt op til +85 grader. Samtidig er materialet stærkere, hvilket gør at det bl.a. også kan bruges til at fremstille engangsbestik. Hos B Company forhandler vi primært engangsbestik, som er fremstillet af CPLA.

PET (Polyetylenterephthalat)

PET er et materiale som særligt er udbredt i emballageindustrien. Det er en termoplast, som er let genanvendelig. PET er et stærkt materiale, som har en høj slagstyrke, og der er derfor tale om et plastmateriale med god holdbarhed. Samtidig er det et materiale som har gode barriereegenskaber overfor vand, mens det ligeledes tåler både høje og lave temperaturer. Hos B Company tilbyder vi bl.a. salatbægre som er lavet af PET.

Grafik som viser PET, som også kaldes polyetylenterephthalatGrafik som viser PET, som også kaldes polyetylenterephthalat
Grafik som viser CPET, som også kaldes krystaliseret PETGrafik som viser CPET, som også kaldes krystaliseret PET

CPET (Krystaliseret PET)

CPET er et plastmateriale som bygger på PET, men som krystaliseres under fremstillingsprocessen. CPET bruges hovedsageligt til produktion af fødevareemballage, som både skal kunne tåle ovn og mikroovn. CPET tåler væsentlig højere temperaturer end PET, grundet krystaliseringen, og det tåler faktisk helt op til 220 grader. Hos B Company har vi bl.a. et udvalg af bespisningsemballager, som er lavet af CPET.

APET (Amorft PET)

APET er et plastmateriale som bygger på PET, men som har en helt glasklar struktur. APET tåler ikke lige så høje temperaturer som PET, da materialet kun tåler op til 70 grader. Det er et genanvendeligt materiale, som kan bruges til at skabe genanvendt PET, som også kaldes RPET, og er beskrevet længere oppe på siden. Det er et hyppigt anvendt materiale til emballering af fødevarer, da APET er så glasklart at man kan se fødevarerne indeni. Vi forhandler hovedsageligt bakker og låg som er fremstillet af APET.

Grafik som viser APET, som også kaldes amorft PETGrafik som viser APET, som også kaldes amorft PET

EPS (Ekspanderet polystyren)
EPS er en celleplast, som overvejende set består af luft. Der er tale om et 100 % genanvendeligt materiale med mange unikke egenskaber. EPS er bl.a. lufttæt, fugtafvisende og robust. Materialet er velegnet til fremstilling af termokasser, som kan bruges til transport af mad mm. Vi forhandler et udvalg af termokasser, som er fremstillet i EPS.

XPS (Ekstruderet polystyren)
XPS er en celleplast, som har en fast og stærk struktur. Materialet er lavet af plastskum, og bliver blandt andet brugt i byggeindustrien samt til fremstilling af diverse emballageløsninger. Hos B Company forhandler vi udelukkende bokse og bakker, som er fremstillet af det holdbare materiale, XPS.

Grafik som viser LDPE, som også kaldes lav densitet polyethylenGrafik som viser LDPE, som også kaldes lav densitet polyethylen

LDPE (Lav densitet polyethylen)
LDPE er en termoplast, som både er meget sejt men også fleksibelt. Det er et plastmateriale som flittigt bliver brugt i forbindelse med fremstillingen af bæreposer og affaldssække, da materialet har nogle gode barriereegenskaber overfor bl.a. fugt. Sammenlignet med HDPE er LDPE et sejere men mindre stærkt materiale. Hos B Company forhandler vi primært affaldssække og spandeposer som er fremstillet af LDPE.

HDPE (Høj densitet polyethylen)

HDPE er en termoplast, som er meget formstabil og meget modstandsdygtig overfor fugt, vand og kulde. Det er et meget stærkt og stift materiale, som bl.a. bruges til fremstillingen af affaldsspande og affaldsposer. Det afspejler sig i vores sortiment, eftersom vi udelukkende forhandler affaldssække og spandeposer som er produceret af HDPE.

Grafik som viser HDPE, som også kaldes høj densitet polyethylenGrafik som viser HDPE, som også kaldes høj densitet polyethylen
Grafik som viser MDPE, som også kaldes medium lav densitet polyethylenGrafik som viser MDPE, som også kaldes medium lav densitet polyethylen

MDPE (Medium lav densitet polyethylen)
MDPE kombinerer egenskaberne ved LDPE og HDPE. Det er et plastmateriale, som har en rigtig høj slidstyrke og som tåler meget høje temperaturer. Sammenlignet med LDPE og HDPE, så har MDPE en større styrke end LDPE mens det ligeledes er mere modstandsdygtig overfor revner end HDPE er. Vi forhandler affaldsposer, som er lavet i MDPE.

PC (Polycarbonat)

PC er et slagfast og stift plastmateriale, som er god til både kolde og varme temperaturer. Det er et af de stærkeste plastmaterialer som der findes, og det er derfor et meget holdbart materiale. Hos B Company forhandler vi primært flergangsservice, som er lavet i det stærke plastmateriale, PC.

OPS (Orienteret polystyren)
OPS er et let, holdbart og stærkt materiale, som særligt bruges i emballageindustrien. Det er tyndt og klart, og er velegnet til fremstilling af emballageløsninger. Det afspejler sig også i vores sortiment, da vi i B Company udelukkende forhandler bespisningsemballager som er lavet af OPS.

BOPP (Biorienteret polypropylen)
BOPP er en termoplast, som har en ekstra fin klarhed og styrke. Ligeledes er materialet temperaturbestandig og har nogle gode barriereegenskaber. Det er et meget fleksibelt materiale, som blandt andet bruges til udvikling af emballageløsninger. Hos B Company forhandler vi primært cellofanposer som er fremstillet i BOPP.

CPP (Støbt polypropylen)

CPP er et plastmateriale, som i høj grad er kendt for sin alsidighed. Materialet har en højere klarhed og er mere varmebestandig end PP. CPP bliver flittigt brugt i emballageindustrien, særligt i forbindelse med fødevareemballage som kræver en højere gennemsigtighed og/eller fødevareemballage som skal have barriereegenskaber mod fugt. Vi forhandler udelukkende spidsposer som er lavet i CPP.

PE (Polyethylen)

PE er et termoplastisk kunststof, og det er et af de plastmaterialer som der fremstilles mest af. PE bliver særligt brugt til fremstillingen af bæreposer men også til belægning på karton i forbindelse med bl.a. fødevareemballage. En PE-belægning er med til at sikre den bedst mulige beskyttelse mod vand og fugt, så det ikke trænger gennem emballagen. Vi sælger bl.a. poser fremstillet i PE og PE-belagt takeaway emballage i B Company.

Grafik som viser CPP, som også kaldes støbt polypropylenGrafik som viser CPP, som også kaldes støbt polypropylen