The wishlist name can't be left blank
Vi tilstræber os på at
følge med tiden
Hos B Company
Tilstræber vi os på at følge med tiden, og dermed tilpasse vores sortiment til udviklingen og selvfølgelig kundernes ønsker. Derfor er det også med stor glæde at vi kan tilbyde et af markedet største udvalg af bæredygtig emballage, som ikke belaster vores miljø og dermed ikke forurener vores natur. Herunder vil det være muligt at læse lidt nærmere om de forskellige bæredygtige emballagetyper og deres miljømærkninger.

Alle vores bæredygtige emballager herunder er alle biologisk nedbrydelige, hvilket betyder at emballagerne er 100% komposterbart ved kompostering i organiske affaldscontainere.
Emballager
Hvid bagasse (Sukkerrørsfiber)
Emballage fremstillet af hvid bagasse er særlig miljøvenlig, men kan samtidig bruges både i en almindelig ovn samt i mikrobølgeovn uden at tage skade. Hvid bagasse er et restprodukt som forekommer efter sukkeret er trukket ud af sukkerrørene. Dette er et fibermateriale som er biologisk nedbrydeligt hvilket betyder at det ikke skader miljøet. Endvidere er brun bagasse fremstillet af strå fra korn- og majs produktion.
PLA/ Bioplast
PLA, også kaldet Polylactic Acid, er en plasttype som er fremstillet af plantefibre som fx majsstivelse, korn og sukkerrør. Dette PLA materiale har næsten samme egenskaber som almindelig plast, og kan samtidig klare temperaturer mellem -18 til +45 grader. Endvidere er PLA bioplast en del mindre miljøbelastende end traditionel plastik som er baseret på råolie, hvilket tager flere tusinde år om at blive nedbrudt.

CPLA
CPLA, også er kaldt Crystallised Polylactic Acid, er et bioplast materiale der bygger på PLA, som er beskrevet længere oppe, men som er blevet viderebearbejdet hvilken gør at CPLA er mere varmeresistent end PLA. CPLA kan klare temperaturer helt op til +85 grader, samtidig er materialet stærkere som gør at det bl.a. også kan bruges til at fremstille engangsbestik.
Bambus
Bambus er et meget miljøvenligt materiale, og derfor et særdeles bæredygtigt valg når du skal købe emballage. Bambus trives naturligt, og behøver ikke gødning eller lign., samtidig med at det er hurtigvoksende og endvidere producerer bambus faktisk 35% mere ilt end træer og derudover optager de store mængder Co2. Bambus et solidt materiale som gør at man sagtens kan fremstille tallerkner, skåle, fade og meget mere.
  Palmeblade
Palmebladeemballage er særdeles bæredygtieg og er fremstillet af blade fra palmetræerne, som dernæst bliver vasket, presset og tørret og derefter klar til produktion. Palmebladene falder af træerne flere gange om året, og dermed bruges bladene først når de er faldet er træet. Palmebladene har et rustikt look og endvidere kan emballagen bruges til både kold og varm mad, i form af tallerkner, fade, skåle med mere.
FSC® mærket
Hvis du går efter FSC mærket, når du køber produkter af træ eller papir, gør du en forskel. Det gør du, fordi FSC sikrer, at skove drives ansvarligt med respekt for natur, dyr og mennesker, så kommende generationer kan nyde godt af dem. Se efter FSC-logoet ved vores FSC-mærkede produkter - FSC® N003397.
PEFC mærket
PEFC mærket er et miljømærke som et produkt kan få tildelt hvis det er blevet fremstillet af bæredygtig skovbrug og sporbarhed af træprodukter. PEFC er et skov-certificeringssystem som sikrer at der handles med bæredygtigt træ rundt om i verden.
Svanemærket
Svanemærket er et Nordisk miljømærke som kun tildeles de mindst miljøbelastende produkter. Hvilket betyder at hvis du ønsker at skåne miljøet, skal du gå efter produkter med denne mærkning. Svanemærket findes også indenfor kemi og rengøring, hvor de miljømærkede produkter er enten PH-neutrale, uden farve og parfume eller på lignende måder skåner miljøet.
Blomstermærket
EU’s blomstermærket er sammen med Svanemærket, to miljømærker som bliver tildelt de mindst miljøbelastende produkter på markedet. Man kan bl.a. finde blomstermærket på kemi, rengøring, papir med mere. Ønsker du at vælge mere miljøvenlige produkter, skal du gå efter enten EU blomsten eller Svanemærket.