The wishlist name can't be left blank

VI TILSTRÆBER OS PÅ AT FØLGE MED TIDEN

Hos B Company vil vi gerne følge med tiden, og dermed tilpasse vores sortiment til udviklingen og selvfølgelig kundernes ønsker. Derfor er det også med stor glæde, at vi kan tilbyde et af markedets største udvalg af bæredygtig emballage, som ikke belaster vores miljø og dermed heller ikke forurener vores natur.

 

Hvad er bæredygtige materialer?

Det er svært at gennemskue hvilke materialer der er bæredygtige.

Derfor har vi lavet en guide som kan hjælpe dig.

Flere af vores bæredygtige materialer herunder er biologisk nedbrydelige.
Dermed er emballagerne 100 komposterbart ved kompostering i organiske affaldscontainere.

Hvilke bæredygtige materialer findes der?

Der findes et hav af bæredygtige materialer, som bruges til fremstillingen af bæredygtig emballage. 

Herunder vil det være muligt at læse mere om de mange forskellige bæredygtige emballagetyper og deres miljømærkninger.

Bæredygtige materialer

Hvid bagasse (Sukkerrørsfiber)
Emballage fremstillet af hvid bagasse er særligt miljøvenlig, og kan samtidig bruges både i en almindelig ovn, samt i mikrobølgeovn uden at tage skade. Hvid bagasse er et restprodukt som forekommer efter sukkeret er trukket ud af sukkerrørene. Dette er et fibermateriale som er biologisk nedbrydeligt hvilket betyder at det ikke skader miljøet. Endvidere er brun bagasse fremstillet af strå fra korn- og majsproduktion.

grafik som viser bagasse, som også kaldes sukkerrørsfibregrafik som viser bagasse, som også kaldes sukkerrørsfibre
Majsplante som anvendes til at lave bioplast også kaldet PLAMajsplante som anvendes til at lave bioplast også kaldet PLA

PLA/Bioplast
PLA, også kaldet Polylactic Acid, er en plasttype som er fremstillet af plantefibre som fx majsstivelse, korn og sukkerrør. Dette PLA-materiale har næsten samme egenskaber som almindelig plast, og kan samtidig klare temperaturer mellem -18 til +45 grader. Endvidere er PLA-bioplast en del mindre miljøbelastende end traditionel plastik som er baseret på råolie, hvilket tager flere tusinde år om at blive nedbrudt.

CPLA
CPLA, også kaldt Crystallised Polylactic Acid, er et bioplast materiale der bygger på PLA, som er beskrevet længere oppe, men som er blevet viderebearbejdet, hvilket gør at CPLA er mere varmeresistent end PLA. CPLA kan klare temperaturer helt op til +85 grader. Samtidig er materialet stærkere, hvilket gør at det bl.a. også kan bruges til at fremstille engangsbestik.

"Vi kan tilbyde et af markedets største udvalg af bæredygtig emballage, som ikke belaster vores miljø og dermed heller ikke forurener vores natur"

RPET/Genbrugsplast

RPET er genbrugt plast fra vandflasker og lignende, hvor plasten bliver indsamlet og efterfølgende vasket. I nogle tilfælde vil plasten blive 100 % renset, så det kan bruges som helt ny plast. I andre tilfælde vil den genbrugte plast blive brugt som et midterlag med ny og ren plast på både inder- og ydersiden. RPET er et materiale som kan genbruges gentagende gange.

Brugte plastikflaskerBrugte plastikflasker
Flamingo, også kaldet EPSFlamingo, også kaldet EPS

EPS (Flamingo)

EPS, også kaldet flamingo, er et 100 % genanvendeligt materiale, som overvejende set består af luft. Det er et materiale med mange unikke egenskaber - det er bl.a. lufttæt, fugtafvisende og robust. Materialet er velegnet til fremstilling af termokasser, som kan bruges til transport af mad mm.

Træ

Træ er et fuldkommen bæredygtigt materiale, eftersom det er CO2-neutralt. Materialet er naturligt, og egner sig særdeles godt til fremstillingen af bæredygtig emballage. Træ kan bl.a. bruges til at producere engangsbestik eller små skåle til tapas.

TræpladeTræplade
Krøllet kartonKrøllet karton

Pap/Karton/Papir
Fælles for pap, karton og papir er at det alle er naturlige, genanvendelige og bæredygtige materialer. Materialerne bliver produceret af træer fra skove, og de kan genanvendes op til flere gange. Pap, karton og papir egner sig særdeles godt til fremstilling af emballage, herunder engangsservice mm.

Bambus
Bambus er et meget miljøvenligt materiale, og derfor et særdeles bæredygtigt valg, når du skal købe emballage. Bambus trives naturligt, og behøver ikke gødning eller lign. Samtidig er det hurtigtvoksende, det producerer 35 % mere ilt end træer og derudover optager de store mængder Co2. Bambus er et solidt materiale, som gør at man sagtens kan fremstille tallerkner, skåle, fade og meget mere.

Palmeblade
Palmebladeemballage er særdeles bæredygtig og er fremstillet af blade fra palmetræer, som bliver vasket, presset og tørret og derefter er klar til produktion. Palmebladene falder af træerne flere gange om året, og dermed bruges bladene først når de er faldet af træet. Palmeblade har et rustikt look og endvidere kan emballagen bruges til både kold og varm mad i form af tallerkner, fade, skåle mm.

FSC varemærke-logoFSC varemærke-logo

FSC® mærket

Hvis du går efter FSC mærket, når du køber produkter af træ eller papir, gør du en forskel. Det gør du, fordi FSC sikrer, at skove drives ansvarligt med respekt for natur, dyr og mennesker, så kommende generationer kan nyde godt af dem. Se efter FSC-logoet ved vores FSC-mærkede produkter - FSC® N003397.

Læs mere...

Læs mindre...

PEFC-logoPEFC-logo

PEFC mærket

PEFC mærket er et miljømærke som et produkt kan få tildelt, hvis det er blevet fremstillet af bæredygtig skovbrug og sporbarhed af træprodukter. PEFC er et skov-certificeringssystem, som sikrer at der handles med bæredygtigt træ rundt om i verden.

Læs mere...

Læs mindre...

Nordisk miljømærkning - svanemærketNordisk miljømærkning - svanemærket

Svanemærket

Svanemærket er et Nordisk miljømærke som kun tildeles de mindst miljøbelastende produkter. Det betyder at hvis du ønsker at skåne miljøet, skal du gå efter produkter med denne mærkning. Svanemærket findes også indenfor kemi og rengøring, hvor de miljømærkede produkter er enten PH-neutrale, uden farve og parfume eller på lignende måder skåner miljøet.

Læs mere...

Læs mindre...

Blomstermærket-logoBlomstermærket-logo

Blomstermærket

EU’s blomstermærket er sammen med Svanemærket, to miljømærker som bliver tildelt de mindst miljøbelastende produkter på markedet. Man kan bl.a. finde blomstermærket på kemi, rengøring, papir med mere. Ønsker du at vælge mere miljøvenlige produkter, skal du gå efter enten EU blomsten eller Svanemærket.

Læs mere...

Læs mindre...

 

B Company og vores bæredygtige produkter

Hos B Company har vi en enorm interesse for bæredygtighed, og vi forsøger derfor at tilbyde vores kunder et stort udvalg af bæredygtige alternativer. Det gør vi på baggrund af, at vi lige nu og her, men også fremadrettet, ønsker at belaste miljøet mindst muligt, og hermed nedsætte forbruget af plast, pap og papir. Dette ønsker vi at gøre i fællesskab med vores mange kunder, hvorfor vi forsøger at gøre det bæredygtige valg til et nemt valg i hverdagen. Herunder findes størstedelen af vores bæredygtige produkter i kategorierne rengøring, papir & dispensere samt emballage.

 

Bæredygtig emballage

Eftersom B Company har en stor interesse indenfor bæredygtighed, tilbyder vi vores kunder et stort udvalg af bæredygtig emballage. Dertil har vi nøje udvalgt to leverandører, herunder Naturesse® og Plant2Plast, som udelukkende fremstiller miljøvenlige produkter. Alle produkterne fra Naturesse® er 100% biologisk nedbrydelige, mens Plant2Plast fremstiller alle deres produkter i miljøvenlige materialer, såsom Bioplast, Bambus, Palmeblade og Sukkerrørsfibre. Fælles for Naturesse® og Plant2Plast, er ligeledes at de producerer alt indenfor takeaway emballage og engangsservice. Det er blandt andet muligt at købe bæreposer, tallerkner, kopper, bestik, skåle og meget mere. Se udvalget af vores bæredygtige emballage lige her

 

Miljømærkninger

Der findes flere forskellige miljømærkninger, hvoraf de to officielt anerkendte miljømærker i Danmark er Blomsten og Svanen. Produkter som enten er Blomstermærket eller Svanemærket opfylder visse miljøkrav, og indikerer at produkterne er blandt de mindst miljøbelastende produkter på markedet. Hos B Company tilbyder vi et bredt udvalg af produkter som enten er tildelt Blomsten eller Svanen, eksempelvis produkter indenfor rengøring og papir. Ydermere eksisterer der også en FSC-mærkning som benyttes på produkter der er lavet af bæredygtigt træ eller papir. I B Company forhandler vi ligeledes produkter som er PEFC-mærket, hvilket indikerer at produkterne er fremstillet af bæredygtigt skovbrug.