The wishlist name can't be left blank

ENGANGSPLAST FORBYDES

Engangsemballage i plast, samt tidligere alternativer PLA og CPLA, er blevet forbudt i EU.  

 

Det betyder at mange restauranter, take-away steder mm. skal udskifte deres engangsemballager til produkter produceret i alternativt materiale.  

 

 Hos B Company har vi hedligvis en række bæredygtige alternativer som er bedre for miljøet samt passer til retningslinjerne. Disse kan købes direkte på B Company's hjemmeside.  


Produkter som er forbudte

 

 • Engangsbestik i plastik 
 • Tallerkener af plastik
 • Sugerør af plast
 • Ballon- og rørepinde af plast

Produkter som skal markeres med en skildpadde

 

 • Bægre og drikkeglas i plast
Skrald og affald som ligger på en strandSkrald og affald som ligger på en strand

Hvad betyder det for dig?

 

Alt engangsemballage indkøbt før d. 3 juli 2021 må gerne sælges og bruges efter den gældende dato. Derfor vises visse plastprodukter stadig på vores webshop.

 

Når dette lager er brugt op, så vil der blive konverteret over til bæredygtige alternativer, hvor vi som producent hjælper kunden i denne proces. 

Dine alternativer:

 

Tallerkner i Pap eller Træ


Engangsbestik i Papir eller Træ


Sugerør i bambus og papir


Kopper konverteres til emballage med skildpadde-logo 


Hvorfor?

80 % af alt affald som ender i verdenshavene er produkter produceret i plast.

 

Alt for meget plastik findes i vores natur, hvor produkter såsom plast-sugerør, plast-engangstallerkener m.m. især findes på strande og i havet rundt omkring i EU.

 

Dette medfører en række store problemer, både i form af en stigende mængde havaffald, men desværre har plast i verdenshavene også resulteret i at der er fundet plastrester i flere dyrearter, såsom havskildpadder, sæler, hvaler og fugle, men også i fisk og skaldyr, hvilket påvirker vores fødekæde. 

Havskildpadde under vand undersøger plastikposeHavskildpadde under vand undersøger plastikpose

Bæredygtighed hos B Company

Hos B Company har vi et klart ønske om at blive bedre til at forbruge på en måde, som ikke skader vores natur og miljø. 

 

Vi kan med stor glæde tilbyde en lang række bæredygtig emballage og engangsservice, fra brands så som NaturessePlant2Plast og Catersource, som skåner miljøet og mindsker plastikforbruget.

 

Læs mere her

To kopper på et bord med bestik i udsmykket med planterTo kopper på et bord med bestik i udsmykket med planter

Fordele ved at konvertere til bæredygtige produkter

 

 • Sparer ressourcer
 • Mindre belastende for miljøet
 • Skåner dyrelivet i havet 
 • Mindsker plastikken i naturen
 • Sikrer en grønnere fremtid
 • 100 % komposterbare produkter

Produktkategorier hos B Company

B Company har et stort udvalg af produkter, som er fremstillet i bæredygtige alternativer til plast. Vores bæredygtige emballage omfatter bager & indpakningsartikler, engangsservice, takeaway emballage, spandeposer & affaldssække samt diverse andre produkter. Nogle af de største og mest populære brands indenfor bæredygtig emballage, og hermed nogle af vores største leverandører af produkter fremstillet i bæredygtige alternativer, er Naturesse® og Plant2Plast. Fælles for disse to brands er, at de begge fremstiller bæredygtige og miljørigtige produkter som skåner miljøet på bedste vis. Se udvalget af vores emballage som er fremstillet i bæredygtige alternativer til plastik lige her

 

Hvilke alternativer er der til plast?

I takt med at engangsplast forbydes, findes der mange bæredygtige alternativer til plastik. Langt størstedelen af den traditionelle plast som blev anvendt til fremstilling af engangsemballagen kan erstattes med bioplast, som er en plasttype der er fremstillet af plantefibre. Yderligere bliver mange af produkterne fremadrettet fremstillet af bambus, palmeblade, sukkerrørsfiber med flere. Bambus er én af de mest bæredygtige planter, og er derfor med til at reducere CO2-udledingen. Palmeblade er ligeledes særdeles bæredygtige, da det er blade fra palmetræer som bruges til produktionen af engangsemballagen. Ligeledes er sukkerrørsfiber et miljøvenligt alternativ til plastik, eftersom det er et fibermateriale som er biologisk nedbrydeligt. Fælles for disse materialer er netop at de er miljøvenlige, og hermed et særdeles fornuftigt og bæredygtigt alternativ.

 

Det bæredygtige valg

Hos B Company har vi en stor interesse for bæredygtighed, og i takt med den ændrede lovgivning angående engangsplast, tilbyder vi naturligvis et bredere udvalg af bæredygtig emballage. Dertil forhandler B Company blandt andet skåle, tallerkner, bakker, kopper og rørepinde, som enten er lavet af bioplast, bambus, palmeblade eller sukkerrørsfiber. Dermed bestræber vi os på at sælge engangsemballage af bæredygtige alternativer til plastik. Hermed forsøger vi i B Company at gøre det bæredygtige valg af emballage let for vores kunder. Vi har netop et mål om at tage endnu flere bæredygtige valg fremadrettet, i samspil med kunderne.